Perutusan Pengerusi RISDA

Sedang dikemaskini.

Perutusan Ketua Pengarah RISDA

Assalamualaikum wbt. dan Salam Negaraku Malaysia.


Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA), yang ditubuhkan pada 1 Januari 1973 sebagai sebuah badan berkanun kerajaan, bertanggungjawab mentadbir kumpulan wang perusahaan getah, melaksanakan rancangan tanam semula dan seterusnya memodenkan sektor pekebun kecil. Peranan pekebun kecil adalah penting dalam industri getah Malaysia di mana sektor ini menyumbangkan 78% dari pengeluaran getah Malaysia.

Dalam usaha untuk mencapai matlamat bagi meningkatkan sosio ekonomi pekebun kecil, pihak RISDA telah dan akan menumpukan berbagai program dan aktiviti untuk menentukan ianya benar-benar dapat memberi faedah kepada pekebun kecil disamping menyokong industri getah Malaysia supaya terus mantap dan berdaya saing.

Kewujudan Laman Web RISDA menunjukkan komitmen pihak pengurusan untuk menyediakan maklumat terkini berhubung pembangunan dan pengurusan sektor pekebun kecil. Saya berharap laman ini akan membolehkan para pengunjung laman berinteraksi untuk mendapatkan berbagai maklumat secara umum mengenai RISDA dan juga maklumat khusus mengenai program serta aktiviti yang telah dirancang untuk pembangunan sektor pekebun kecil.


Sekian, terima kasih. Selamat Berinteraksi.
YBHG  DATUK  ABDULLAH  B. ZAINAL
Ketua Pengarah RISDA

any_module
Saiz Tulisan:
A- A A+

    Warna Tema:  
    color black  color green  color red  color blue